Mohamed Hamdaoui baalt na een gemiste kans
NOS Voetbal

Cambuur en De Graafschap laten punten liggen, NAC profiteert niet

Het duel in de eerste divisie tussen De Graafschap en Excelsior heeft geen winnaar opgeleverd. De teams, beide vorig jaar nog actief in de eredivisie, kwamen niet tot scoren.

Excelsior had de grootste mogelijkheden om in Doetinchem de goals te maken. De Rotterdammers raakten maar liefst driemaal de lat.

De eerste keer tikte doelman Hidde Jurjus een fantastische uithaal van Jeffry Fortes op het aluminium. Even later stond de lat Siebe Horemans in de weg en daarna spatte een poging van Elías Már Omarsson op diezelfde lat uiteen.

Cambuur en NAC profiteren niet

Door het gelijke spel had naaste concurrent Cambuur de kans om de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie te verstevigen. Dat liet het team van Henk de Jong echter na tegen NEC, mede vanwege een verprutste kans door Robert Mühren; hij miste voor een leeg doel.

Top-5 Keuken Kampioen Divisie

SC Cambuur 13-27 (30-8)
De Graafschap 13-27 (26-7
NAC Breda 13-24 (21-14)
Jong Ajax 12-23 (36-18)
Excelsior 13-21 (23-22)

Nummer vier NAC verzuimde vervolgens te profiteren van de uitglijders van de naaste concurrenten. De Bredanaren knikkerden dinsdag nog FC Emmen uit de beker, maar wisten tegen Go Ahead Eagles niet verder te komen dan 1-1.

Mael Corboz scoorde na de rust voor Go Ahead, maar veroorzaakte kort daarna een strafschop, die Ivan Ilic benutte.

'Zure pot'

NAC-doelman Nick Olij baalde na afloop flink van het puntverlies. "Het was een hele zure pot van onze kant. Je speelt een hele matige eerste helft. Dat is helemaal nergens voor nodig", is Olij duidelijk.

Met het gelijkspel heeft NAC nu drie competitiewedstrijden op rij niet gewonnen. "Dat zijn toch negen punten", reageert Olij. "Het is nu lekker dat de concurrentie ook punten laat liggen, maar wij moeten naar onszelf kijken. We krijgen gewoon heel zonde die doelpunten tegen terwijl er niet veel aan de hand is. Dat vind ik gewoon jammer."

Cambuur en de Graafschap gaan zodoende nog altijd nek-aan-nek in de eerste divisie.

Jong Ajax en Jong PSV komen maandag pas in actie. Zij spelen respectievelijk tegen FC Volendam en Roda JC.

Uitslagen Keuken Kampioen Divisie

NAC Breda - Go Ahead Eagles 1-1
Cambuur - NEC 0-0
FC Den Bosch - Helmond Sport 1-1
FC Dordrecht - Top Oss 1-1
Eindhoven FC - Jong AZ 2-1
De Graafschap - Excelsior 0-0
MVV - Almere City 3-2
Telstar - Jong FC Utrecht 2-0
Jong Ajax - FC Volendam Maandag
Jong PSV - Roda JC Maandag

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl