Berghuis: 'Advocaat probeert andere accenten te leggen dan Stam'

Twee trainingen heeft Feyenoord inmiddels gehad onder de nieuwe coach Dick Advocaat. Aanvaller Steven Berghuis, die een van de dragende spelers moet zijn, hoopt dat het nu wat rustiger wordt rond de club.

"Ik wil Advocaat en Jaap Stam niet met elkaar vergelijken. Dick probeert andere accenten te leggen. Hij wil een goede organisatie neerzetten en denkt vanuit daar verder", laat Berghuis weten.

Hij betreurt het vertrek van Stam: "Ik geloof in de trainer en mens Stam. Ik heb hem als prettig ervaren en snapte zijn ideeën. Daarin kan ik alleen voor mezelf praten. Maar als er zulke fouten worden gemaakt, daar is niet tegenop te coachen."

Confrontatie met boze fans

Na de 4-0 nederlaag bij Ajax wachtten boze Feyenoord-supporters de spelersbus op. Berghuis ging het gesprek met de fans aan: "In het begin kreeg ik dingen naar mijn hoofd geslingerd, is prima. Het gesprek was oké. Niet vervelend. Ik heb me helemaal niet bedreigd gevoeld."

Boze Feyenoordsupporters wachten spelersbus op

Feyenoord won slechts drie van de elf eredivisieduels tot nu toe en dat resulteerde in de twaalfde plaats op de ranglijst. Zondag moeten de Rotterdammers naar Venlo voor een duel met VVV. Dat wordt het debuut van Advocaat.

Berghuis blinkt dit seizoen nog niet uit, mede omdat hij al twee maanden met knieproblemen kampt. De aanvaller is weer terug: "Ik stond altijd op rechts met de vrijheid om naar binnen te komen. Daar hoop ik nu ook weer op."

STER reclame