1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NH Nieuws
In samenwerking met
NH Nieuws
NOS Nieuws

Duizenden winterjassen ingezameld voor vluchtelingen in Griekenland

Vrijwilligersorganisatie Because we Carry is in Weesp bezig om 16.000 winterjassen op te halen voor vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos. Dit doen ze omdat de winter voor de deur staat en het erg koud kan worden. "Zelfs kouder dan in Nederland", zegt initiatiefneemster Steffi de Pous tegen NH Nieuws.

Ze woonde zelf een tijd op Lesbos en weet in welke omstandigheden de vluchtelingen er moeten leven. "Het kan er extreem koud worden en zelfs sneeuwen. Ik krijg er al rillingen van als ik eraan denk dat de mensen in dat weer moeten overleven."

De Pous wil zich niet mengen in de politieke discussie over de kwestie, maar het hart laten spreken. "Het geeft mij onwijs veel hoop om te zien dat zoveel duizenden mensen hun jas weggeven. Warmte is het allerbelangrijkste, maar als we mensen ook nog blij kunnen maken met een mooie jas die bij ze past, is dat het hoogste doel wat we kunnen bereiken."

Aan vrijwilligers om de jassen te sorteren is geen gebrek. "Ik zag een oproep voor de inzameling van winterjassen. Toen dacht ik, ik kan doneren maar ik kan ook een dagje komen helpen", zegt vrijwilliger Cornelis van Bemmel.

Advertentie via Ster.nl