Pro Shots

Pak de erwtensoep er maar bij, want vanavond gaat het nieuwe schaatsseizoen van start. Maar dat niet alleen: in de eredivisie speelt Ajax om 20.00 uur de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.

Dat duel is rechtstreeks te volgen via flitsen op NPO Radio 1 en in een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app. De vrijdagwedstrijd komt Ajax goed uit, want dinsdagavond wacht in de Champions League in Londen de tweede confrontatie met Chelsea. Twee weken werd in Amsterdam met 1-0 verloren van de Engelse ploeg.

Een samenvatting van PEC Zwolle-Ajax is te zien in Eredivisie op Vrijdag om 22.20 uur op NPO 1.

Vorig jaar won Ajax met 4-1 bij PEC Zwolle Pro Shots

Het voetbal-liveblog gaat vandaag al omstreeks 12.00 uur open om alle wetenswaardigheden van het eredivisieweekend te bundelen, zoals een persconferentie van PSV in aanloop naar de uitwedstrijd met Sparta Rotterdam.

Schaatsen

In Thialf strijden de schaatsers vanaf 18.00 uur om startplekken voor de eerste vier wereldbekerweekeinden van het seizoen. Vandaag staan de 500 meter voor mannen, 1.500 meter voor vrouwen en 5.000 voor mannen op het programma. Zaterdag en zondag wordt er ook gereden.

Alle afstanden zijn live te zien op NOS.nl en in de NOS-app.

Het programma van vrijdag NOS

In Heerenveen plaatsen de beste vijf rijders per afstand zich voor de eerste serie wereldbekers. Om 20.20 uur zenden we op NPO 3 een samenvattingsprogramma uit van de eerste dag.

Q&A bij Oranje onder 17

Oranje onder 17 moet bij het WK in Brazilië zaterdag zijn laatste poulewedstrijd winnen van de Verenigde Staten om kans te maken op de volgende ronde. Om 14.30 uur kun je aan verdediger Ian Maatsen (Chelsea) een vraag stellen. Hij doet dan een Q&A op ons Instagram-account.

Uitzendingen

13.10 uur Sport in Lunchjournaal NPO 1
18.00 uur Schaatsen: kwalificatie wereldbeker NOS.nl en NOS-app
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.20 uur Studio Sport Schaatsen NPO 3. NOS.nl en NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.19 uur Eredivisie op Vrijdag NPO 1, NOS.nl en NOS-app
22.40 uur Sport in Nieuwsuur NPO 2

STER reclame