Rafael Nadal blij met zijn zege op Stan Wawrinka
NOS Sport

Nadal en Djokovic soeverein naar laatste acht in Parijs

Rafael Nadal heeft ten koste van Stan Wawrinka de kwartfinales van het masterstoernooi in Parijs bereikt. De als tweede geplaatste Spanjaard was de Zwitser, als zestiende ingeschaald, met 6-4, 6-4 de baas.

Beide spelers moesten op de toppen van hun kunnen spelen om de ander te kunnen bijbenen en daarin slaagden ze ook lange tijd. Nadal beschikte echter over de langste adem: van de laatste dertien punten maakte hij er twaalf.

Nog één ticket te vergeven

Denis Shapovalov versloeg Alexander Zverev (6-2, 5-7, 6-2), maar de Duitser verlaat dankzij nederlagen van anderen de hoofdstad van Frankrijk wel met het zevende ticket voor de ATP Finals in de koffer.

De laatste uitnodiging gaat naar Gaël Monfils, die daarvoor in eigen land de halve finales moet halen, of de al uitgeschakelde Matteo Berrettini.

Edmund spartelt één set tegen

Novak Djokovic drong eerder op de dag al door tot de laatste acht. De mondiale nummer één worstelde een set lang met zijn vorm en de zich fel verzettende Brit Kyle Edmund (ATP-75), maar sloeg daarna onbarmhartig toe: 7-6 (7), 6-1.

Kyle Edmund baalt na een misser

Djokovic ergerde zich aan zijn niveau en aan de lijnrechters, die er meerdere keren naast zaten. Edmund, die van de vijf eerdere duels met de Serviër er één had gewonnen, hield ondertussen het hoofd koel. Nadat hij twee setpoints had overleefd, dwong hij een tiebreak af. Daarin vocht Edmund terug van een 6-3 achterstand, maar capituleerde hij uiteindelijk op het zevende setpoint.

Viervoudig toernooiwinnaar Djokovic maakte daarna korte metten met de 24-jarige Brit en brak hem in de slotgame op love dankzij vier winners.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl