AFP

Kiki Bertens is er op de WTA Finals in Shenzhen niet in geslaagd de halve finales te bereiken. De nummer negen van de wereld moest tegen Belinda Bencic (WTA-7) bij een 5-7, 0-1 stand opgeven met een rugblessure.

Invalster Bertens kende een uitstekende start. Met de eveneens sterk spelende Zwitserse vocht ze mooie rally's uit en meestal had de Nederlandse de overhand. Ze kwam op 5-3 en in die fase leek ze haar opponente de genadeslag te zullen toebrengen.

Dikke tranen

Op dat moment ging Bertens echter door haar rug. Ze verloor vijf games op rij, liet de toernooidokter komen en was uiteindelijk genoodzaakt met dikke tranen op de wangen op te geven.

EPA

Bertens heeft slopende weken achter de rug, waarin ze alles op alles zette om op eigen kracht de WTA Finals te halen. Na de US Open speelde ze iedere week een toernooi. Vorige week bereikte ze in Zhuhai de finale van de WTA Elite Trophy.

Vanuit Zhuhai reisde ze door naar Shenzhen, waar ze onverwacht toch nog in actie mocht komen. In haar 81ste partij van dit jaar bleek het lichaam op.

Barty vergezelt Bencic naar halve finales

Naast Bencic bereikte ook Ashleigh Barty de halve finales. De Australische won haar laatste groepspartij met 6-4, 6-2 van Petra Kvitová.

Petra Kvitová (r) feliciteert Ashleigh Barty AFP

Voor meerdere tennissters duurt het seizoen net iets te lang. Naomi Osaka en Bianca Andreescu moesten opgeven in Shenzhen en ook Kvitová liep tegen Barty op haar laatste benen. Met haar krachtige slagen en goede dropshots wilde ze nog wel wat punten pakken, maar in de rally was de Tsjechische kansloos.

De Australische, die dinsdag nog van Bertens verloor, speelde ook zeker niet groots. Door haar goede voetenwerk en lastige backhandslice haalde ze echter meer dan genoeg punten binnen.

Eindstand rode groep

Ashleigh Barty 3-4 (5-3)
Belinda Bencic 3-4 (5-3)
Kiki Bertens 2-2 (2-4)
Petra Kvitová 3-0 (1-5)

STER reclame