Frank de Boer kan de MLS voorlopig niet bijschrijven op zijn palmares

De Boers Atlanta United grijpt verrassend naast MLS-finale

Atlanta United raakt de Amerikaanse landstitel kwijt. De ploeg van Frank de Boer greep verrassend naast de finale van de Major League Soccer (MLS), door een 1-2 nederlaag tegen Toronto FC.

Atlanta kende aanvankelijk een droomstart in eigen huis. Julian Gressel zette de regerend kampioen al in de vierde minuut op 1-0 en zeven minuten later mocht Josef Martínez aanleggen vanaf elf meter voor de 2-0. De Venezolaanse vedette, die niet topfit aan de wedstrijd was begonnen, faalde echter.

Weer drie minuten later lag de bal er aan de overzijde wél in. Nicolas Benezet scoorde voor Toronto. Twaalf minuten voor tijd maakte Toronto-middenvelder Nick DeLeon vervolgens de winnende voor zijn ploeg (1-2).

Toronto FC is de winnaar van de Eastern Conference en mag gaan strijden om de algehele titel

Toronto is daardoor de winnaar van de Eastern Conference en mag met Seattle Sounders, de beste ploeg van de Western Conference, gaan strijden om de algehele Amerikaanse voetbaltitel. Bij Seattle staat de Nederlander Kelvin Leerdam onder contract.

Atlanta United, dat in de reguliere competitie acht punten meer verzamelde dan Toronto FC, mag zich nog tot 17 november kampioen van de VS noemen. Dan is de finale van het huidige seizoen.