Pro Shots
NOS Sport

Nationals voor het eerst in clubhistorie beste honkbalploeg van de VS

Washington Nationals heeft de eerste MLB-titel in zijn veertienjarige bestaan binnen. De Nationals veroverden de Amerikaanse honkbaltitel door het zevende en beslissende World Series-duel met Houston Astros met 6-2 te winnen.

De eindstand in de best-of-seven-serie is daarmee 4-3. Opvallend genoeg won de thuisspelende ploeg geen enkele keer in alle zeven wedstrijden. Er werd vier keer in Houston gespeeld en drie keer in Washington.

Astros slaan eerste slag

De Astros leken in Houston op weg naar de overwinning, toen de ploeg van de dominant spelende pitcher Zack Greinke een 2-0 voorsprong nam in de zevende inning. Uiteindelijk moesten de Texaanse fans echter in stilte toekijken hoe de spelers van de Nationals een feestje bouwden op hun veld.

Anthony Rendon gaf het startsein voor de Nationals' wederopstanding in de zevende inning. Twee innings en vijf punten later trok closer Daniel Hudson de zege definitief over de streep.

Daniel Hudson zorgt voor de laatste en beslissende 'uit'. De fans zijn uitzinnig van vreugde.

Nationals wint voor het eerst World Series

De laatste keer dat een ploeg uit Washington zich Amerika's beste konden noemen was 95 jaar geleden. Destijds versloegen de Washington Senators de New York Giants in zeven wedstrijden.

Washington Nationals bestaat sinds 2005, toen Montreal Expos naar de Amerikaanse hoofdstad verhuisde en zijn naam veranderde.

Washington Nationals krijgt de trofee overhandigd:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl