NOS Voetbal

Alleen wonder kan Oranje onder 17 nog redden na nieuwe zeperd op WK

Samenvatting: Nederland onder 17 geeft partij tegen Senegal uit handen

Oranje onder 17 heeft ook zijn tweede groepsduel op het WK verloren. De Europees kampioen kon na een veelbelovend begin tegen Senegal opnieuw de hoge verwachtingen niet inlossen (1-3), waardoor uitschakeling dreigt.

Oranje moet nu zaterdag de laatste poulewedstrijd winnen van de Verenigde Staten en hopen op gunstige resultaten in de andere poules, alleen dan plaatst de ploeg van bondscoach Peter van der Veen zich als een van de vier beste nummers drie alsnog voor de volgende ronde. Er zijn zes poules.

Melayro Bogarde vertolkte een hoofdrol in de slotfase. Bij een stand van 1-1 schoot hij eerst een goede kans voor Nederland over, om daarna een penalty te veroorzaken en rood te krijgen. Pape Sarr velde vijf minuten voor tijd het vonnis vanaf de stip met zijn tweede van de wedstrijd. Ver in de extra tijd dribbelde Aliou Balde ook nog een derde treffer binnen.

Meest besproken moment

Toch zal het meest besproken moment de 1-1 zijn, een paar tellen na rust. Nederland mocht nota bene zelf aftrappen, maar leverde direct de bal in. De harde inzet van Sarr verdween via de rug van Ian Maatsen in het doel.

NOS
Naoufal Bannis (nummer 9) heeft Nederland op voorsprong gezet

Er leek voor rust geen vuiltje aan de lucht. Naoufal Bannis trapte na een doorgekopte corner hard in het dak van het doel, waarmee Oranje de reactie gaf die bondscoach Van der Veen ook graag wilde zien na de zwakke vertoning tegen Japan (3-0 verlies).

Nederland was met een missie naar Brazilië gegaan, de wereldtitel. En in de openingsfase van het duel straalde dat geloof ook weer van de ploeg.

Stand groep D

1. Senegal 2-6 (+5)
2. Japan 2-4 (+3)
3. Verenigde Staten 2-1 (-3)
4. Nederland 2-0 (-5)

Het zat ook mee, toen Senegal op 1-1 dacht te komen en de VAR zag dat er voorafgaand aan de kopgoal een overtreding was begaan. En Sarr zag op zijn beurt een krachtige kopbal maar net naast gaan.

Gemiste kansen

Intussen was Nederland met razendsnelle aanvallen gevaarlijk, kreeg het meerdere mogelijkheden en zag het zelfs nog een tweede treffer van Bannis worden afgekeurd vanwege buitenspel bij aangever Jayden Braaf. De rekening voor de gemiste kansen was uiteindelijk duur.

Bekijk hieronder de reacties van Mohamed Taabouni en bondscoach Peter van der Veen:

Van der Veen was ontzettend trots op de inzet van zijn ploeg, maar beseft dat het een moeilijk verhaal gaat worden om de volgende ronde te bereiken na weer een nederlaag. "Als er nog maar één procent hoop is, dan moet je daarin geloven."

Hij bleef optimistisch, ook al kampt hij tegen de VS ook met personele problemen door de schorsingen van Maatsen en Bogarde. "We hebben een hoop werk te doen, maar die ene procent gaan we pakken."

De Verenigde Staten speelden hun tweede groepswedstrijd met 0-0 gelijk tegen Japan, Oranje is daardoor hekkensluiter in poule D.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl