Spits Fenna Kalma van FC Twente kon zich ook niet onderscheiden ProShots

De onmogelijke missie van FC Twente in de Champions League is ten einde. VfL Wolfsburg, een absolute grootmacht in het vrouwenvoetbal, was ook in de Grolsch Veste te sterk voor de Nederlandse landskampioen: 0-1.

Trainer Tommy Stroot omschreef de krachtsverhoudingen voorafgaand aan de tweekamp in de achtste finale als die tussen de mannen van FC Twente en Barcelona. Maar hoop was er natuurlijk altijd. Op een avond waarop ineens alles lukte. Of desnoods een doelpunt, iets wat geen enkele Nederlandse club in dit stadium van het toernooi nog was gelukt.

Wolfsburg haalde vier van de laatste zeven seizoenen de finale en won de Champions League twee keer. De Deense wereldtopper Pernille Harder is de blikvanger bij de Duitse ploeg, waar ook Dominique Bloodworth meespeelde.

Persoonlijk succesje

Na de 6-0 in Duitsland konden de bezoekers het zich veroorloven om Sara Gunnarsdottir vanaf de bank te laten beginnen. Twente-keepster Daphne van Domselaar kende vlak voor tijd nog een persoonlijk succesje door een penalty van de IJslandse ster te stoppen.

Danique Ypema had bij het veroorzaken van de strafschop rood gekregen voor hands, waarmee de jacht op een eretreffer helemaal onmogelijk werd. Ashleigh Weerden had daar na een uur spelen de beste kans op gehad.

Toch kunnen de vrouwen uit Enschede terugkijken op een zeer behoorlijke partij, waarin Anna Blässe met een vroege treffer het verschil had gemaakt.

STER reclame