Dylan Zwartjes, speler van Groene Ster, viert de overwinning op VVV
NOS VoetbalAangepast

Amateurs Groene Ster zorgen voor enorme stunt tegen eredivisionist VVV

De amateurs van Groene Ster hebben voor een enorme stunt gezorgd door eredivisionist VVV-Venlo uit het bekertoernooi te knikkeren. De derdedivisionist won het Limburgse onderonsje (2-2) in de eerste ronde van de KNVB-beker na penalty's.

VVV is bezig aan een dramatische reeks. De laatste vijf duels in de eredivisie werden verloren en ook in Heerlen was het elftal van trainer Robert Maaskant aan het ploeteren, maar nu tegen een club van het vierde niveau.

Een rake penalty van Johnatan Opoku leek vlak na rust de meevaller die de Venlonaren in deze barre tijden even nodig hadden, maar dat voordeeltje werd al snel weer verspeeld.

Schlemiel

Sterker nog: pas ver in de extra tijd maakte Haji Wright de 2-2 namens VVV, dat door treffers van Thom Vluggen (penalty) en Maikel van Kesteren al even op de rand van de afgrond had gebalanceerd.

Diezelfde Wright werd na een doelpuntloze verlenging in de penaltyreeks de schlemiel, want na zijn misser was het bij een stand van 4-2 gedaan voor de eredivisionist.

Cyriel Dessers was een plaag voor de Waalwijkse verdediging

Heracles Almelo was eerder op de avond na een doelpuntrijk duel met RKC al doorgedrongen tot de tweede ronde van de KNVB-beker. Het treffen tussen de twee eredivisionisten eindigde door een Waalwijkse wederopstanding in 4-3.

Op 30 oktober geloven ze in Waalwijk in wonderen. Exact een jaar geleden werd als eerstedivisionist namelijk sensationeel gewonnen bij toenmalige eredivisiekoploper PSV in het bekertoernooi.

En ook nu liet RKC zich bij vlagen van zijn beste kant zien, zeker nadat Darren Maatsen op slag van rust een rebound had benut en het aanvankelijk zo eenzijdige duel volledig tot leven kwam.

Goede kansen

Heracles had de partij in de eerste 35 minuten al kunnen beslissen, met een paar goede kansen voor de bedrijvige Cyriel Dessers. De Belg wist uiteindelijk wel twee keer te scoren, net als zijn kompaan voorin Silvester van der Water. Sylla Sow (2-2) en Clint Leemans (3-3, strafschop) maakten het tussendoor spannend.

Zaterdag staan beide ploegen in eredivisieverband opnieuw tegenover elkaar, dan in Waalwijk.

Restant eerste ronde

Heracles Almelo * - RKC Waalwijk 4-3
Groene Ster * - VVV-Venlo 2-2
Quick - Willem II * 0-4
Excelsior Maassluis - sc Heerenveen * 0-3
Sparta Nijkerk * - Fortuna Wormerveer 5-2
Spakenburg * - ASWH 2-0
Ajax (amateurs) - OFC * 2-2
AFC - ODIN'59 * 3-3
Harkemase Boys - FC Groningen * 1-2
De Treffers - FC Twente * 0-2
Sparta Rotterdam * - FC Volendam 1-0
Excelsior '31 - FC Utrecht donderdag 18.30 uur
Fortuna Sittard - ADO Den Haag donderdag 20.45 uur

SteDoCo, Vitesse, FC Dordrecht, IJsselmeervogels, PEC Zwolle, Roda JC, GVVV, FC Eindhoven, SC Cambuur, TOP Oss, Telstar, Katwijk, Go Ahead Eagles, Excelsior en NAC Breda waren eerder al zeker van een plaats bij de laatste 32.

De loting voor de tweede ronde is aanstaande zaterdag. PSV, Ajax, AZ en Feyenoord stromen dan ook in.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl