Grote controleactie op camping in Arnhem
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Aanhouding bij controle op recreatiepark na berichten over prostitutie

Bij een grote controle op een vakantiepark in Arnhem is vandaag iemand aangehouden. Ook werden er twee auto's in beslag genomen en vier openstaande boetes geïnd.

Daarnaast bleek dat 96 bewoners niet ingeschreven stonden bij de gemeente.

De controle werd uitgevoerd door de gemeente Arnhem, in samenwerking met de provincie, de belastingdienst en de politie. Doel van de actie was om in beeld te krijgen wie er op Oostappen Vakantiepark Arnhem verblijven en onder welke omstandigheden.

De mensen die niet ingeschreven stonden bij gemeente, zijn direct aangemeld. Over de achtergrond van de aanhouding is niets bekendgemaakt, behalve dat het gaat om iemand die bij de politie stond gesignaleerd.

Onrust

Het is al jaren onrustig op het recreatiepark, schrijft Omroep Gelderland. Er zou sprake zijn van prostitutie, bedreigingen en drugsproblematiek. Volgens de gemeente verblijven er "kwetsbare inwoners" en arbeidsmigranten, "soms in verre van ideale omstandigheden."

Een SP-raadslid dat de camping vorig jaar bezocht beschreef de situatie op het park als "treurig en bijna onmenselijk". Ze constateerde dat er 300 tot 400 Oost-Europese arbeidsmigranten wonen die soms een kamer van 2 bij 2 meter met twee personen moeten delen. De huisjes, waar ook gezinnen met kinderen wonen, zijn volgens haar koud, vochtig en beschimmeld en niet geschikt voor permanente bewoning.

Op de camping staan ongeveer 600 vakantiewoningen. Bij de actie vandaag werd elke woning op het park bezocht. Het college van Arnhem verwacht aan het eind van het jaar een voorstel aan de raad voor te leggen over de toekomst van het vakantiepark.

Advertentie via Ster.nl