Een man plaatst bloemen voor de nabestaanden bij de bioscoop ANP

Een ggz-instelling wilde de 33-jarige man die verdacht wordt van het doden van twee mensen in een bioscoop in Groningen, gedwongen in behandeling nemen. GGZ Delfland bevestigt na berichtgeving van het AD dat er al een behandelingstraject was gestart.

De familie van de Rotterdammer Ergün S. probeerde al lange tijd verplichte zorg te regelen vanwege zijn psychoses. Iemand met psychische problemen gedwongen laten opnemen, kan alleen na een beslissing van de rechter. Die moest zich daar nog over buigen. S. is vandaag verhoord door justitie. Hij zit in volledige beperkingen, wat betekent dat hij alleen met zijn advocaat mag spreken.

Eerder dit jaar werd S. in hoger beroep veroordeeld tot vier weken cel vanwege geweld tegen agenten. Hij had zich verzet tegen uitzetting uit een pand waar een wietplantage was gevonden.

De verdachte werd gisterochtend aangehouden in Groningen. Daarbij werd geschoten door agenten. Zaterdagmorgen waren de lichamen van de twee schoonmakers van bioscoop Pathé gevonden.

De slachtoffers, Gina (55) en Marinus (56), woonden in Slochteren. Daar kwam het nieuws gisteren hard aan:

Bewoners Slochteren bijeen na drama in Groningse bioscoop

STER reclame