De tekst wordt verwijderd
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

School in Dordrecht beklad met anti-Zwarte Piet-tekst

Een onbekend persoon die zegt leerling te zijn van het Johan de Witt Gymnasium in Dordrecht heeft de school beklad. Het gymnasium zou een sinterklaasfeest met Zwarte Pieten steunen.

Op de muur staat in rijm te lezen dat de leerling zich diep schaamt: "Mijn school sponsort racisme en is niet inclusief. Graag zou ik hierover praten, maar de school zal me haten."

De anonieme schrijver zegt meerdere malen geprobeerd te hebben om de kleur van Zwarte Piet bespreekbaar te maken op de school, maar zonder resultaat. "Ondanks dat ik vandalisme afkeur, zie ik geen andere mogelijkheid dan mijn boodschap op deze manier over te brengen", laat hij in een e-mail aan RTV Rijnmond weten.

Discussie

Bij de sinterklaasviering op school loopt Sinterklaas rond met Zwarte Pieten en roetveegpieten. De schooldirecteur zegt open te staan voor een discussie daarover. Maar volgens de directeur heeft nooit iemand contact opgenomen met de school over het uiterlijk van Zwarte Piet.

De directeur weet niet of de dader van de bekladding een scholier van de school is of een actievoerder die niet op het Johan de Witt Gymnasium zit.

Klassieke Zwarte Pieten

In Dordrecht lopen klassieke Zwarte Pieten bij de intocht in de stad van 16 november. Actiegroep Kick Out Zwarte Piet heeft al aangekondigd te gaan protesteren. Volgens de gemeente Dordrecht is er nog geen aanmelding van een demonstratie binnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl