FC Utrecht via de stip langs Sparta

Bekijk de samenvatting van Sparta Rotterdam - FC Utrecht

FC Utrecht heeft de zesde competitiezege geboekt door bij Sparta Rotterdam met 2-1 te winnen. Beide goals kwamen voort uit een strafschop.

Al na zeven minuten lag de bal op de stip, na een overtreding van doelman Ariel Harush op Jean-Christophe Bahebeck. De Fransman benutte vervolgens het buitenkansje.

Sparta kwam door een knappe kopbal van Ragnar Ache op gelijke hoogte, maar keek kort voor rust weer tegen een achterstand aan.

Mohamed Rayhi maakte hands bij een vrije trap van Adam Maher. Scheidsrechter Sander van der Eijk legde de bal na bestudering van de beelden dan ook op de stip.

Harush stopt de penalty van Bahebeck, maar komt te vroeg van zijn lijn

Harush, vervanger van de geschorste Tim Coremans, stopte de penalty van Bahebeck, maar kwam daarbij te vroeg van zijn lijn. De herkansing was weggelegd voor Maher: 1-2.

In de tweede helft vielen er weinig kansen te noteren voor beide doelen, waardoor FC Utrecht de drie punten over de streep kon trekken.

De ploeg van trainer John van den Brom staat met twintig punten vijfde in de eredivisie. Sparta vindt zichzelf terug op de tiende plek.