In Moergestel in Noord-Brabant heeft een groep van meer dan 40 tieners de politie belaagd. Ze gooiden met dranghekken en schopten en sloegen agenten, meldt de politie.

Agenten waren rond 01.30 uur afgekomen op onrust bij een festival in een tent. Jongeren waren om onbekende redenen in gevecht geraakt met beveiligers. "Er waren al de hele avond opstootjes", zegt een bezoeker tegen Omroep Brabant. "De beveiligers moesten meerdere keren optreden om confrontaties tussen diverse groepen te voorkomen."

De politie slaagde er in eerste instantie in om de orde te herstellen, maar later laaiden de gevechten opnieuw op. Volgens de politie bemoeide een groep van honderd jongeren zich ermee. Zo'n 40 daarvan keerden zich "met extreem geweld" tegen agenten, zegt de politie.

Onder meer met politiehonden lukte het agenten om de situatie onder controle te krijgen. Volgens de politie zijn een aantal jongeren gebeten door de honden.

Er is vooralsnog één 17-jarige jongen uit Oirschot gearresteerd. De politie hoopt in de loop van de week meer arrestaties te kunnen verrichten op basis van getuigenverklaringen en beelden van de vechtpartij.

De politie zegt in een reactie erg geschrokken te zijn van het extreme geweld. "Geweld tegen de politie is onacceptabel en elk incident is er een te veel. Over die grens gaan, accepteren wij niet."

'Beveiligers niet rustig'

Volgens een aantal betrokkenen speelden de beveiligers ook een belangrijke rol bij de gewelddadigheden. Een vader van een van de bezoekers zegt dat ze te hard ingrepen. "Het werd volgens mijn zoon steeds erger. Er werden mensen met stokken geslagen", zegt hij. "Ik weet dat er tijdens feesten wel vaker iets gebeurt, maar dit sloeg nergens op."

Dat beaamt een van de vrijwilligers bij het feest. "Als de beveiligers rustiger waren geweest, zou er niet veel zijn gebeurd", zegt de vrouw tegen Omroep Brabant.

STER reclame