NOS Voetbal

ADO Den Haag verrast met overwinning bij Vitesse

Bekijk de samenvatting van Vitesse - ADO Den Haag

Vitesse heeft de kans om op gelijke hoogte te komen met koploper Ajax laten liggen. Het verloor na vier zeges op rij met van ADO Den Haag, dat juist de laatste vijf duels had verloren: 0-2.

Binnen zes minuten scoorde ADO al tweemaal. De openingstreffer van Crysencio Summerville was historisch. Met 17 jaar en 361 dagen werd hij de jongste doelpuntenmaker van ADO in de eredivisie.

Dat stond 60 jaar op naam van Jaap Advocaat, Dicks broer.

Summerville (17): 'Je moet het effe schudden, dan komt het los'

Lex Immers, die ook al een hoofdrol speelde bij de 0-1 van Summerville, maakte met een heerlijke krul 0-2. Vitesse kreeg in de 85 minuten daarna best grote kansen, leek te scoren via Tim Matavz, maar het was buitenspel en moest zich uiteindelijk gewonnen geven.

Geen billen knijpen

"Je weet als je een goal tegen krijgt met nog twintig minuten te gaan, dat je gaat billen knijpen", was Immers tijdens de wedstrijd nog bang voor een minder gunstige afloop. "Maar gelukkig is dat niet gebeurd."

ADO kwam door de zege op negen punten en steeg naar de vijftiende plaats. "We hebben de topzes van vorig jaar nu gehad, nu komen er andere wedstrijden aan."

Leonid Sloetski

Leonid Sloetski telde vele schoten van zijn ploeg. "Met deze statistieken hadden we de wedstrijd met minimaal drie doelpunten verschil moeten winnen. Maar je hebt van die wedstrijden waarin hij er gewoon niet ingaat", berustte de coach zich met het resultaat. "Dat hoort erbij in het voetbal."

Bazoer

De coach miste Riechedly Bazoer, een belangrijke schakel op het middenveld. Hij is disciplinair geschorst door de club, mede door een aanvaring met Jay-Roy Grot. En hij zou Sloestki dit hebben meegedeeld: "Fuck off, I don't want to play for your team".

Sloetski weet nog niet wanneer Bazoer terugkeert, maar liet wel doorschemeren dat het aan hemzelf is om de eerste stap te zetten.

Zowel Sloetski als Grot ging na het duel nog even in op de situatie rond Bazoer. Bekijk hieronder de interviews

Emoties liepen op bij Bazoer en Grot: 'Niets gebeurd, werd tegengehouden'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl