NOS Voetbal

Willem II in derby met moeite langs RKC Waalwijk

Bekijk de samenvatting van Willem II - RKC Waalwijk

Willem II heeft z'n zesde overwinning geboekt. Na een flitsende start viel de thuiszege op hekkensluiter RKC Waalwijk met 2-1 wat mager uit.

Willem II schoot uit de startblokken en leidde binnen een kwartier met 2-0. Freek Heerkens kopte raak uit een vrije trap van Mike Trésor Ndayishimiye en Pol Llonch mikte raak uit de draai.

Stanley Elbers deed iets terug na een solo van Saïd Bakari en was even later zelfs dicht bij de 2-2. Na dat eerste halfuur werd het allemaal een stuk gezapiger.

Stanley Elbers en Saïd Bakari vieren de aansluitingstreffer van RKC Waalwijk bij Willem II

Willem II kreeg nog een handvol kansen, maar scoorde niet. In het laatste halfuur kwam RKC er enkele malen gevaarlijk uit, hadden op basis van de vechtlust een punt verdiend, maar de bezoekers waren slordig in de afwerking.

Daardoor wachten Fred Grim en co nog altijd op de eerste zege van het seizoen. In elf duels verloor de hekkensluiter slechts één keer niet. Dat was tegen FC Twente op 18 augustus (3-3).

Grim: 'Beginnen heel slecht'

"We beginnen gewoon heel slecht", zag Grim. "Terwijl de ploeg nog had aangegeven dat ze veel vertrouwen hadden getankt na de wedstrijd van vorige week tegen Ajax." Grim kan niet anders dan nuchter analyseren. "Alles wat we eraan kunnen doen, doen we, maar het moet wel gebeuren in de wedstrijd. We moeten die goals maken."

Willem II-coach Adrie Koster kon zijn ogen bijna niet geloven in het begin van de wedstrijd. Binnen een kwartier twee treffers. "Een van de beste momenten van de competitie. Je staat op een 2-0 voorsprong. Als we de derde hadden gemaakt, was de wedstrijd meteen gespeeld."

Bekijk hieronder de (korte) reacties van beide coaches en van Willem II-verdediger Freek Heerkens

Grim ziet 'heel slecht begin' van RKC bij Willem II

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl