Wout Weghorst

Late domper voor Kluivert en Weghorst, vroege wissel De Jong

Het leek een mooie Europese avond te worden voor Wout Weghorst en zijn VfL Wolfsburg. Op bezoek bij KAA Gent was het al in de derde minuut raak door een treffer van de Nederlandse goaltjesdief. Maar een zege bleef uit voor de nummer twee van de Bundesliga.

Wolfsburg leek goed op weg naar de volgende ronde, zeker nadat João Victor ook nog de 0-2 maakte in Gent. De Duitsers waren ook beter.

Maar het was Roman Jaremtschoek die een stokje stak voor een nederlaag. Hij maakte de aansluitingstreffer kort voor rust en in de tweede helft, waarin de Belgen sterker voor de dag kwamen, maakte hij vlak voor het laatste fluitsignaal ook de verlossende 2-2. Gent blijft daardoor op gelijke hoogte met Wolfsburg in groep I.

Justin Kluivert

Ook voor het AS Roma van Justin Kluivert leek er geen vuiltje aan de lucht, in de groepswedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach. Kluivert begon in de basis en zag dat Nicolò Zaniolo na een half uur de score opende.

In de 84ste minuut mocht Kluivert junior naar de bank en daar zag hij de Duitsers in de 95ste minuut een penalty benutten: 1-1.

De Romeinen blijven met vijf punten uit drie duels wel bovenaan in groep J. Het Turkse Istanbul Basaksehir en het Oostenrijkse Wolfsberger AC volgen met vier punten, voor de Duitsers met twee punten.

Luuk de Jong

De club van Luuk de Jong won wel, maar de voormalige PSV-spits maakte zelf maar 52 minuten mee van het duel Sevilla - F91 Dudelange. Net na de 1-0, in de 48ste minuut, mocht De Jong naar de kant voor Munir El Haddadi, waarna Sevilla uitliep naar 3-0.

Franco Vazquez maakte de eerste twee treffers, El Haddadi de laatste.

De vijfvoudig winnaar van de Europa League (2006, 2007, 2014, 2015 en 2016) kent weinig tegenstand in groep A; na drie duels heeft het negen punten met een doelsaldo van 7-0.

Vilhena viert een treffer met ploegmaat Magomed Suleymanov

In groep C troffen de nummers drie en vier elkaar in Turkije: Trabzonspor - FC Krasnodar. Het werd een mooie avond voor een aantal oud-eredivisionisten. Marcus Berg opende de score in de 49ste minuut en in blessuretijd stelde Tonny Vilhena de eerste punten veilig voor de Russen: 0-2. De assist bij zijn treffer? Van de voor Berg ingevallen Ari, oud-spits van AZ.