PSV komt zonder Malen niet tot scoren tegen LASK Linz

Zonder de geblesseerde Donyell Malen is PSV er niet in geslaagd om te winnen van LASK Linz: 0-0. De Eindhovenaren lieten vele kansen liggen en troffen onder meer twee keer de lat.

Malen, die de wedstrijd met een pijnlijke enkel vanaf de tribune bekeek, zag zijn ploeggenoten sterk beginnen aan het groepsduel in de Europa League.

Na nog geen minuut spelen omspeelde Steven Bergwijn keeper Alexander Schlager en week daarbij iets te ver naar buiten. Bergwijn legde terug op Pablo Rosario, die Schlager op zijn weg vond.

De sluitpost had even later een antwoord op een inzet van Cody Gakpo en had geluk dat Daniel Schwaab uit een hoekschop op de lat kopte.

Cody Gakpo in duel met Gernot Trauner

PSV kon in het vervolg minder overtuigen en werd pas na rust weer gevaarlijk. Bergwijn stuitte op Schlager en Schwaab raakte opnieuw de lat, dit keer uit een vrije trap van Mohamed Ihattaren.

LASK Linz, dat in de voorronde van de Champions League PSV-bedwinger FC Basel uitschakelde, kreeg twee enorme mogelijkheden. Marko Rugaz schoot in kansrijke positie ruim over en zijn vervanger João Klauss kopte even later net naast.

PSV probeerde het nog wel in de slotfase, maar het bleef bij 0-0. Bergwijn liep bovendien een hamstringblessure op, al speelde hij de wedstrijd, met een pijnlijke grimas, wel uit.

Ondanks het puntenverlies blijft PSV koploper in groep D, met zeven punten. Sporting CP, dat Rosenborg met 1-0 klopte, staat tweede met zes punten. LASK Linz heeft vier punten verzameld. Rosenborg is nog puntloos.