NOS NieuwsAangepast

'Open Up' is slogan Eurovisie Songfestival 2020

'Open Up' is de slogan van het Eurovisie Songfestival 2020, dat volgend jaar mei in Rotterdam gehouden wordt. Deze slogan moet de basis worden van de drie liveshows en het evenement, dat voor het eerst in 40 jaar weer in Nederland plaatsvindt.

"We hebben gezocht naar een thema dat vertelt waar Nederland voor staat; een land met een open blik naar de wereld, waar we onze mening, met respect voor elkaar, niet onder stoelen of banken steken," vertelt executive producer Sietse Bakker. "Met deze slogan nodigen we mensen uit zich open te stellen voor de ander, voor meningen, elkaars verhalen en natuurlijk voor elkaars muziek."

Bekijk hier de video waarmee de slogan bekend werd gemaakt:

Het thema is tot stand gekomen na workshops met tientallen mensen uit de creatieve sector en straatgesprekken met mensen in heel Nederland. Volgens de organisatie is de slogan bedoeld om zelf nader in vullen. Sietse Bakker: "Open Up to each other, Open Up to music, Open Up to Rotterdam. Voel de vrijheid om deze slogan op je eigen manier aan te vullen."

De halve finales van het songfestival worden volgend jaar gehouden op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei. De finale is op 16 mei. De kaartverkoop start naar verwachting voor de feestdagen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl