Hollandse Hoogte

De kluisroof waarbij vorige maand een backup van verzekeraar Allianz werd gestolen bevatte gegevens van veel meer klanten dan eerste instantie werd gedacht. Het gaat volgens het bedrijf om 2,3 miljoen Nederlanders. Eerder leek het om 260.000 mensen te gaan.

De 260.000 klanten zijn mensen die direct via Allianz een verzekeringspolis hebben afgesloten. Van hen zijn naam en adresgegevens en het kenteken gekoppeld.

Twee miljoen mensen hebben een pechhulpverzekering via de leasemaatschappij of de autodealer afgesloten. Van hen is in de meeste gevallen alleen het kenteken bekend. Alleen van mensen die in de afgelopen vijf jaar een beroep hebben gedaan op pechhulp zijn behalve het kenteken ook de naam- en adresgegevens vermeld. Hoeveel dat er zijn is niet duidelijk.

Hele kluis gestolen

De backup van polisgegevens lag opgeslagen op een externe beveiligde locatie. Volgens een woordvoerder is niet alleen de backup maar de hele kluis gestolen. Niet duidelijk is of de dieven bewust op de Allianz-data uit waren of gewoonweg een kluis meegenomen hebben.

Allianz vermoedt dat de kluis of de database nog niet geopend is. "We zien geen verhoogde activiteiten op het gebied van phishing", aldus de woordvoerder.

De verzekeraar waarschuwt voor misbruik en phishingmails en roept klanten op om alert te zijn op verdachte e-mails of sms-berichten.

STER reclame