Ten Hag na verliespartij tegen Chelsea: 'Had zo'n wedstrijd wel verwacht'

Erik ten Hag baalde flink nadat zijn ploeg woensdagavond in de Champions League had verloren van Chelsea. Een gelijkspel leek in de maak, maar in de slotfase trok Chelsea toch aan het langste eind dankzij een treffer van Michy Batshuayi. Vijf minuten voor het eind verschalkte hij André Onana.

"De teleurstelling is groot", zei de trainer van Ajax. "Zeker omdat we hebben gemerkt dat we minimaal gelijkwaardig waren aan een topteam als Chelsea."

"Ik denk dat dit duel uiteindelijk geen winnaar verdiende", vervolgde Ten Hag. "Beide ploegen hielden elkaar in de greep. Dit soort wedstrijden worden vaak in details beslist. Dat was vandaag ook zo."

Ondanks het feit dat zijn ploeg weinig kansen creëerde en het spel van Ajax stroef oogde, was Ten Hag niet geheel ontevreden. "Ik vind dat we als team hebben gefunctioneerd. De veldbezetting was goed, maar aan de bal waren we niet goed genoeg."

Veltman: 'Verliezen is nooit leuk, zeker niet op zo'n manier'

"We hadden de controle in de wedstrijd", meende de oefenmeester. "De tegengoal was onnodig. We hadden een overtal in die situatie, dus dit had niet mogen gebeuren. Helaas had Chelsea het geluk aan de zijde."

'Eerste en laatste nederlaag'

Joël Veltman sloot zich aan bij de woorden van zijn trainer. "Verliezen is nooit leuk. Zeker niet op zo'n manier", concludeerde de verdediger.

"Ik hoop dat het de eerste en laatste nederlaag van het seizoen was. Gelukkig hebben we zondag een mooie wedstrijd (thuis tegen Feyenoord, red.) om dit recht te zetten", aldus Veltman.

Chelsea-trainer Frank Lampard was vanzelfsprekend bijzonder tevreden. "Ajax is een topploeg, hier winnen geeft een geweldig gevoel", aldus Lampard. "We mogen heel tevreden zijn met hoe we vanavond hebben gespeeld. Dit optreden moet vanaf nu voor ons de standaard zijn."

STER reclame