NOS Voetbal

Eigenzinnige spelopvatting Linz kan Van Bommel wel bekoren

Van Bommel: 'Linz speelt op een manier waar ik wel van houd'

Mark van Bommel kijkt uit naar de confrontatie met LASK Linz in de Europa League. De huidige nummer twee van Oostenrijk heeft volgens de trainer van PSV een eigenzinnige spelopvatting.

"Ze spelen op een manier die we niet vaak tegenkomen", aldus Van Bommel over de tegenstander van komende donderdagavond (aftrap 21.00 uur).

"Het is een manier waar ik wel van houd: honderd procent geven en dan maar zien waar het schip strandt. Dat klinkt wat overdreven, want ze lopen ook niet als een kip zonder kop over het veld."

Hoog druk zetten

Linz, dat vorig jaar als tweede eindigde achter kampioen Red Bull Salzburg, is niet een ploeg die de 'bus parkeert', de uitdrukking die in voetbalkringen wordt gehanteerd voor ploegen die een defensieve strategie verkiezen met veel spelers rond het eigen strafschopgebied.

LASK Linz-coach Valérien Ismaël

Het elftal van de Franse coach Valérien Ismaël, die bij Bayern München met Van Bommel samenspeelde, varieert in zijn speelwijze door af en toe met het halve elftal hoog druk te zetten om de tegenstander van de wijs te brengen. "We lijken wel een beetje op elkaar", vindt Van Bommel.

FC Basel

De Oostenrijkers schakelden in de derde voorronde van de Champions League het Zwitserse FC Basel uit, de club die een ronde eerder PSV had geëlimineerd. Linz verloor in de play-offs van de Champions League van Club Brugge en werd daardoor, net als PSV, veroordeeld tot de Europa League.

"Het was destijds totaal anders dan nu", vindt Van Bommel. "We zijn toen extreem vroeg begonnen. We worden steeds stabieler, dat is ook de bedoeling."

Europa League - stand groep D

1. PSV 2-6 (7-3)
2. Sporting Portugal 2-3 (4-4)
3. LASK Linz 2-3 (2-2)
4. Rosenborg BK 2-0 (1-5)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl