Een scooterrijder is gisteren in Den Dolder bijna onder de trein gekomen. De 57-jarige Utrechter negeerde de stoptekens en slagbomen bij de spoorwegovergang en stak vlak voor een voorbijrazende trein over. Hij werd geraakt en kwam ten val, maar liep wonder boven wonder geen schrammetje op, schrijft RTV Utrecht.

Een beveiligingscamera legde vast hoeveel geluk de man heeft gehad:

Beveiligingscamera filmt hoe trein scooterrijder schampt

Volgens RTV Utrecht was de man onder invloed. Hij is na het ongeluk aangehouden door de politie.

Onveilig

De spoorwegovergang in het centrum van Den Dolder is al jaren onderwerp van discussie. Veel inwoners van het dorp vinden de situatie onveilig. De spoorbomen sluiten nu namelijk niet de weg volledig af, waardoor mensen er op het laatste moment tussendoor kunnen glippen.

Op de overweg gebeurden in het verleden ernstige ongelukken. ProRail noemde de spoorwegovergang in Den Dolder eerder een van de risicovolste overgangen van Nederland en wil er om die reden van af.

Ook de gemeente is niet blij met de situatie en besloot eerder deze maand de overgang te sluiten voor auto's. Ook komen er spoorbomen over de gehele breedte van de weg. Het zal nog wel even duren voordat de plannen worden uitgevoerd.

STER reclame