ANP

Ongeveer 25 buurtgenoten van het gedode echtpaar in het Gelderse Hengelo zijn vanmiddag bij elkaar gekomen om met elkaar te praten over wat er is gebeurd.

Een woordvoerder van de gemeente zegt dat de aanwezigen het fijn vonden om hun gevoelens en emoties te delen. "Velen reageerden geschrokken en geëmotioneerd." De buurtgenoten kwamen samen in een lokale horecagelegenheid. Wie daar niet bij kon zijn, kan een beroep doen op Slachtofferhulp.

Het echtpaar werd vanmorgen dood gevonden in hun huis. De politie gaat uit van een misdrijf. Een zoon van het stel is aangehouden. Hij meldde zich vanmorgen met verwondingen bij een ziekenhuis. Volgens buurtgenoten was de zoon, die in de twintig zou zijn, al een tijd depressief en had hij dringend hulp nodig.

Hij maakte zich grote zorgen over zijn zoon.

Zakenrelatie van een van de twee slachtoffers

Verschillende bronnen zeggen tegen Omroep Gelderland dat de vader zich grote zorgen maakte over zijn zoon. Hij besprak dat onder meer met mensen van de fietsclub waar hij lid van was. "We wisten dat het niet goed ging met zijn zoon", zegt John Hoebink van toerclub Keiaosers. "Afgelopen donderdag vertelde hij nog dat er mogelijk een gedwongen opname zou komen."

De vader was volgens Hoebink een trouw lid. Hij fietste al een jaar of tien bij de club. Het nieuws is daar hard aangekomen. "Afgelopen zaterdag hebben we nog samen gefietst, dit is echt onwerkelijk."

Ook een zakenrelatie van het slachtoffer zegt dat de vader vertelde over de problemen met zijn zoon. "Hij sprak daarover en vertelde dat er professionele hulporganisaties ingeschakeld waren. Hij maakte zich grote zorgen over zijn zoon." Het is niet duidelijk of de zoon ook daadwerkelijk onder behandeling was van professionals.

STER reclame