Brabantse boeren op weg naar het provinciehuis in Den Bosch SQ-Vision Mediaprodukties

Brabantse boeren hebben vanmiddag een symbolische noodklok geluid bij het provinciehuis in Den Bosch. Brancheorganisatie ZLTO had boeren opgeroepen om deze week elke werkdag te komen demonstreren. Iedere dag laat een ander deel van de provincie zich horen. Vandaag waren boeren uit Noordoost-Brabant aan de beurt.

Bij het provinciehuis hadden zich rond het middaguur 150 boeren met 50 trekkers gemeld, schrijft Omroep Brabant. Daar lieten ze een sirene afgaan. Als het aan de ZLTO ligt, wordt iedere dag alarm geslagen met deze 'klok'.

Zo klonk het:

De boeren leveren bij het provinciehuis ook symbolisch de sleutels van hun boerderijen in. Het Brabantse beleid zorgt er volgens de ZLTO namelijk voor dat veel boeren geen andere keuze hebben dan stoppen.

ZLTO hoopt dat boeren ook vrijdag massaal komen opdagen bij het provinciehuis in Den Bosch. Dan is er het Statendebat over stikstof en landbouw.

Buiten de spits

Het gaat om publieksvriendelijke acties, benadrukte de ZLTO eerder. "We vragen om elke dag na de spits met de trekkers naar Den Bosch te komen. En we willen ook weer voor de spits terug zijn, zodat het een publieksvriendelijke actie is. Dat vinden we belangrijk", zei Wim Bens, voorzitter van de belangenorganisatie.

STER reclame