Schreuders Hoffenheim belet Schalke koploper te worden in Bundesliga

Schreuder stunt opnieuw met Hoffenheim; dit keer tegen Schalke

Alfred Schreuder heeft met Hoffenheim een streep gezet door de ambitie van Schalke 04 om na de achtste speelronde van de Bundesliga aan kop te gaan. Hoffenheim, met Joshua Brenet en Jürgen Locadia op de bank, versloeg Schalke met 2-0.

Schalke was de betere ploeg in Sinsheim, maar zag de thuisploeg in de tweede helft toeslaan via de counter. De Kroatische spits Andrej Kramaric opende de score in de 72ste minuut en invaller Ihlas Bebou verdubbelde de voorsprong in de 85ste minuut.

Hoffenheim viert de 2-0 van Ihlas Bebou

De vorige speelronde boekte Hoffenheim ook al een aansprekende zege, met 2-1 bij Bayern München. De ploeg van Schreuder bezet nu de elfde plaats.

De verschillen in Duitsland zijn klein. Hoffenheim heeft maar vijf punten achterstand op koploper Borussia Mönchengladbach, dat zaterdag met 1-0 verloor bij Borussia Dortmund. Schalke heeft op de zevende plaats slechts twee punten achterstand.