Feyenoord verder achterop door teleurstellende remise tegen Heracles

Bekijk de samenvatting van Feyenoord - Heracles Almelo

De sportieve malaise bij Feyenoord houdt aan. Op eigen veld hielden de Rotterdammers na een belabberde vertoning slechts een punt over aan de wedstrijd tegen Heracles Almelo: 1-1.

Het is dat de bezoekers pas na rust beseften dat er wat te halen viel in De Kuip, anders had de schade voor Feyenoord groter kunnen uitvallen. In het laatste kwartier kreeg de thuisclub toch weer grote kansen op de overwinning, maar het bevrijdende doelpunt bleef uit.

Trainer Jaap Stam had in zijn basiself voor het eerst een plaats ingeruimd voor Marcos Senesi, de aankoop van ruim 7 miljoen euro die met aanpassingsproblemen kampt. Binnen de lijnen liet hij met enkele slordigheden meteen blijken waarom Stam het niet eerder met hem aandurfde.

Ook Nicolai Jørgensen mocht na een blessure voor het eerst starten, maar met de Deen als aanspeelpunt in de frontlinie was er geen enkele verbetering in het spel te zien ten opzichte van de afgelopen wedstrijden.

Bijzonder laag tempo

Hoewel er in bijzonder laag tempo werd gevoetbald de eerste helft, had Feyenoord met een grote voorsprong kunnen gaan rusten. Met name de ijverige Luis Sinisterra mocht zich dat aanrekenen.

Zowel Steven Berghuis als Jørgensen legde de bal panklaar ter hoogte van de penaltystip, maar twee keer kwam het schot van de Colombiaan niet eens tussen de palen. Het gebeurde in een fase vlak voor rust waarin Feyenoord even aandrong.

Jens Toornstra had na en kwartier spelen met een geweldige pegel in de bovenhoek voor de 1-0 gezorgd, een treffer die eigenlijk uit de lucht kwam vallen.

Basisdebutant Marcos Senesi (links) in duel met Cyriel Dessers

Pas na rust gooide Heracles de schroom van zich af. Aan Feyenoord-zijde mocht Senesi van geluk spreken dat het licht vasthouden van Mauro Júnior niet met een penalty werd bestraft. De PSV-huurling kon een paar minuten later vrij uithalen binnen de zestien, maar schoot naast het doel van Kenneth Vermeer.

De gelijkmaker viel alsnog. Na een hakje van Mauro Júnior en een slalom van Orestis Kiomourtzoglou had laatstgenoemde nog net wat kracht over om Vermeer met een rollertje te verschalken (1-1). De Feyenoord-keeper plukte daarna nog een schot van Mauro Júnior uit de kruising.

Pas in het laatste kwartier wakkerde het vuurtje weer aan bij Feyenoord, dat Jørgensen zowel met een schot als kopbal gevaarlijk zag worden. De grootste kansen waren echter voor Ridgeciano Haps en invaller Luciano Narsingh.

Miraculeuze redding Czyborra

Na een rush kapte linksback Haps zich vrij in het strafschopgebied. Zijn schot leek de kruising in te gaan, totdat Lennart Czyborra de bal op miraculeuze wijze uit het doel kopte. Luciano Narsingh schoot in de laatste minuut na een schot tegen de keeper de rebound voor een leeg doel naast.

Door het gelijkspel verliest Feyenoord de aansluiting met Vitesse, AZ en FC Utrecht. Met de uitwedstrijd tegen Ajax volgende week op het programma, lijkt het een helse klus te worden voor de Rotterdammers om op korte termijn weer een rol van betekenis te spelen in de eredivisie.