Bekijk de samenvatting van FC Groningen - Sparta Rotterdam Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Sparta heeft de kans laten liggen om door te stoten naar de vijfde plaats van de eredivisie. De Rotterdammers liepen bij FC Groningen in de slotfase tegen een 2-0 nederlaag aan, nadat ze in de tweede helft een penalty gemist hadden.

Door de nederlaag zakt Sparta van de zesde naar de achtste plek, Groningen klimt naar plaats elf.

Ruziën om strafschop

Bryan Smeets is de aangewezen persoon bij Sparta om strafschoppen te nemen, maar daar moest hij eerst ploeggenoot Mohamed Rayhi van overtuigen. Trainer Henk Fraser moest er aan te pas komen om Smeets achter de bal te krijgen, die vervolgens miste.

Na afloop stond Fraser met ingehouden woede de pers te woord. "Iedere trainer heeft een lijstje voor de penalty's. Als er dan zoiets als dit gebeurt, heeft de speler of niet goed opgelet of een egoprobleem."

Fraser boos: 'Of Rayhi let niet goed op of hij heeft egoprobleem'

Kaj Sierhuis werd matchwinner voor Groningen met zijn eerste goal van het seizoen. Hij draaide weg bij de Sparta-verdediging en schoot in de verre hoek raak. Daarna lokte hij ook nog een rode kaart uit voor Sparta-doelman Tim Coremans inclusief een penalty, waaruit Charlison Benschop de eindstad bepaalde.

Trillende stem

Coremans gaf Sierhuis een kopstoot, nadat die hem aan zijn arm had getrokken. De Sparta-doelman bezwoer na afloop echter met trillende stem dat die kopstoot niet opzettelijk gebeurde.

"Ik draaide me om en hij stond dichter bij me dan ik dacht. Ik schrik er zelf van als ik het terugzie, ik schaam me er zelfs voor", aldus Coremans.

In het matige eerste bedrijf waren de kansen schaars. Halil Dervisoglu zorgde namens Sparta drie keer voor dreiging en aan de andere kant probeerden Django Warmerdam, Ajdin Hrustic en Ahmed El Messaoudi het, maar hun inzetten misten de nodige zuiverheid.

Na de pauze kreeg Sparta, na duwen van Deyovaisio Zeefuik, zijn eerste strafschop van het seizoen, maar Sergio Padt stopte Smeets' slappe inzet. Sparta was daarna beter, maar Groningen sloeg in de slotfase toe.

Statistieken FC Groningen-Sparta Rotterdam

STER reclame