Meer dan 250 mensen zochten in groepjes naar de vermiste man SQ Vision/Marcel van Dorst

Meer dan 250 mensen hebben in de omgeving van Oosterhout gezocht naar een vermiste man, de 53-jarige Sacco Tange. De zoektocht heeft niets opgeleverd.

Het initiatief kwam van een vriend van Tange. Vrienden, kennissen en leden van de hockeyclub in Oosterhout waar Tange actief is en zijn kinderen lid van zijn, zochten mee. Ook meldden zich vanmorgen spontaan nog mensen die van de zoekactie hadden gehoord.

Tange verdween vorige week zondag. Het vermoeden is dat hij tijdens het wandelen onwel is geworden. De politie houdt ook andere opties open.

De politie coördineerde en begeleidde de zoekactie. Ook de brandweer hielp mee.

Bekijk hier de beelden van de zoekactie:

Zoektocht naar vermiste vader uit Oosterhout: 'Je hoopt niks te vinden'

Het gebied waar vanmorgen werd gezocht, strekt zich uit van de A59 tot Breda, in een natuurgebied bij Den Hout. Tange gaat daar regelmatig wandelen of hardlopen. Het is een gebied met veel groen, een meertje en het Markkanaal. De komende week gaat de politie het kanaal nog met sonarapparatuur onderzoeken.

In de loop van de middag verplaatste de zoektocht zich naar een bosgebied aan de andere kant van Oosterhout, richting Rijen.

Search Team

Ook het Veteranen Search Team had een zoekactie op touw gezet. Dat team bestaat uit mensen die als militair of bij de politie hebben gewerkt. 110 mensen zochten onafhankelijk van de vrijwilligers in vier groepen naar de man.

De politie heeft de afgelopen dagen de telefoongegevens en financiële transacties van de man bekeken. Daaruit bleek geen teken van leven: Tange had zijn mobiel niet bij zich en ook heeft hij niet gepind.

Tange is op zondag 13 oktober tussen 09.00 en 10.00 uur voor het laatst gezien toen hij ging wandelen.

STER reclame