Verwrongen stoelen en tafels op het terras in Deventer ANP

In Deventer is een auto vannacht ingereden op het terras van een kebabzaak in het uitgaansgebied. Daarbij vielen vijf gewonden, vier van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht. De politie houdt rekening met opzet.

De bestuurder ging er na de aanrijding vandoor, maar kon later op de dag later worden opgepakt. Hij meldde zich elders in het land bij de politie. De 37-jarige verdachte komt uit Deventer.

Volgens de politie ging er een ruzie vooraf aan het incident. Daarbij hield de politie een persoon aan. De bestuurder van de auto was waarschijnlijk ook betrokken bij de ruzie. Waar het conflict over ging, weet de politie nog niet. Een woordvoerder verwacht dat het nog een aantal dagen duurt tot de reconstructie van het incident klaar is.

Bekijk hier de beelden van de vechtpartij:

Buurtbewoners werden wakker van de ruzie, zagen de auto het terras op stuiven en spullen in het rond vliegen. Ook hoorden ze mensen gillen, zeggen ze tegen RTV Oost.

"Er stond een zwarte auto voor de zaak en die waren ze aan het molesteren", zegt een vrouw uit een appartement boven de winkelpanden. "Mensen stonden op elkaar in te slaan. Er stond een groep van ongeveer 20 mensen rond die auto. Ineens hoorde ik heel veel lawaai, ik hoorde mensen schreeuwen, paniek..."

Hij heeft bewust gas gegeven en is weggereden, maar hij had ook om de terrassen heen kunnen rijden, zegt ze.

Toevallige passanten

"Er lagen drie mensen dicht bij elkaar bij de parfumzaak. Die bleven liggen en schreeuwden, ze hadden heel veel pijn. Een meisje probeerde heel snel weg te komen omdat ze zo geschrokken was, maar moest later toch weer gaan liggen en is met de ambulance meegegaan."

De woordvoerder van de politie zegt dat de gewonden aanspreekbaar zijn, maar wel voor behandeling in het ziekenhuis moeten blijven.

Op het terras liggen verwrongen stoelen, tafels en fietsen. Ook op naastgelegen terrassen is schade en overal liggen glasscherven. De politie heeft het gebied afgezet voor onderzoek.

STER reclame