Nick Viergever verlaat het veld na zijn rode kaart Pro Shots

Nick Viergever zal FC Utrecht-PSV zo snel mogelijk willen vergeten. De PSV-verdediger pakte rood, promoveerde een ongevaarlijk ogend schot van Sander van de Streek tot doelpunt en ging met 3-0 onderuit.

"Uiteindelijk verlies je gewoon terecht, het was niet goed genoeg", oordeelde Viergever. "Utrecht deed het goed, we kwamen er niet echt doorheen. Na de 1-0 kregen we wel wat meer grip en kansen, maar dan krijg je die rode kaart en is de wedstrijd over."

Zíjn rode kaart. Viergever raakte de enkel van Bart Ramselaar met een onbesuisde tackle, die aanvankelijk met geel bestraft werd. Na ingrijpen van de VAR kon Viergever alsnog inrukken.

"Elke rode kaart is een domme rode kaart, maar het is niet zo dat ik m'n hoofd verloor, of zo", bezwoer Viergever. "Als je de beelden ziet is het gewoon rood, dat is logisch. Maar ik raakte hem niet echt hard. Ik stap uit en raak hem vol omdat ik te laat ben."

Ook bij de 1-0 van Van de Streek speelde Viergever dus al een negatieve hoofdrol. "Hij besluit te schieten en zijn schot veranderd ongelukkig via mijn scheenbeen van richting."

"Of deze hoog in mijn top drie 'meest ongelukkige avonden' komt? Je verliest, je krijgt rood en maakt een eigen goal..."

Danny Makkelie trekt voor de tweede keer rood, ditmaal voor Jorrit Hendrix Pro Shots

Viergevers trainer Mark van Bommel noemde de rode kaart van de verdediger en die van ploeggenoot Jorrit Hendrix, die op min of meer identieke wijze de enkel van een Utrechter raakte, terecht. "Maar het is niet zo dat ze het expres doen."

Van Bommel ontkende echter dat zijn ploeg het hoofd had verloren - "Nee, helemaal niet" - en leek niet onder de indruk van het feit dat zijn ploeg tot twee keer toe stevig een enkel van de tegenstander raakte.

"Dat kan gebeuren. Dom? Dom is misschien het verkeerde antwoord, maar je moet ze niet krijgen."

PSV-trainer Mark van Bommel zag zijn ploeg pijnlijk onderuit gaan ANP

STER reclame