Tottenham-middenvelder Harry Winks wordt getackeld door Tom Cleverley

Tottenham in crisis morst ook tegen hekkensluiter Watford punten

De crisis bij Tottenham Hotspur duurt nog even voort. Zaterdagmiddag slaagde de Champions League-finalist van vorig jaar er in eigen huis niet in te winnen van hekkensluiter Watford: 1-1

Sinds medio september is er weinig reden tot juichen in het Tottenham Hotspur Stadium. In zeven wedstrijden werd slechts eenmaal gewonnen, thuis tegen laagvlieger Southampton.

Daartegenover stonden onder meer een 7-2 zeperd tegen Bayern München, een 3-0 nederlaag tegen Brighton en uitschakeling in de League Cup door vierdeklasser Colchester. En nu dus een gelijkspel tegen de nummer laatst van de Premier League, Watford.

Vroege 0-1

Tottenham keek al na vijf minuten tegen een achterstand aan. Watford-rechtsback Daryl Janmaat gaf de bal zonder hem aan te nemen voor en Abdoulaye Doucouré schoot de 0-1 binnen.

Abdoulaye Doucouré maakt de 0-1

Miscommunicatie tussen Watford-doelman Ben Foster en een van zijn verdedigers hielp de Spurs vijf minuten voor tijd aan de gelijkmaker. Dele Alli profiteerde: 1-1.

Of de treffer geldig was, was even onduidelijk. De scheidsrechter wees na beraad met de VAR naar de middenstip - het teken voor een geldig doelpunt - maar op de schermen in het stadion stond dat de VAR de goal had afgekeurd.

Uiteindelijk werd er 'gewoon' afgetrapt en ging Tottenham fanatiek op jacht naar de 2-1, maar die bleef uit.

City maakt geen fout

Manchester City had later op zaterdag aan twee goals in drie minuten genoeg om Crystal Palace te verslaan. Gabriel Jesus en David Silva waren trefzeker voor de regerend landskampioen.

City nadert koploper Liverpool dankzij de zege tot op vijf punten, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan de rivaal, die morgen op bezoek gaat bij Manchester United.