1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Pro Shots
NOS SportAangepast

Engelse rugbyers treffen titelverdediger Nieuw-Zeeland in halve finales WK

Engeland en Nieuw-Zeeland treffen elkaar volgende week zaterdag in de halve finales van het WK rugby in Japan. De Engelsen ontdeden zich met 40-16 van Australië en titelverdediger Nieuw-Zeeland gaf Ierland een pak slaag: 46-14.

De Engelse rugbyers waren in het Japanse Oita uiterst effectief tegen Australië. De verliezend WK-finalist van vier jaar geleden had voor rust weliswaar het beste van het spel, maar Engeland sprong beter met de kansen om. Mede dankzij twee try's van Jonny May leidde de ploeg halverwege met 17-9.

Na rust bracht Australië de spanning terug met een try van Marika Koroibete, maar daarna was Engeland heer en meester. Via scores van Kyle Sinckler, Anthony Watson en Owen Farrell liepen de Engelsen uit en kwam de winst niet meer in gevaar.

Engeland, dat in 2003 de eerste en enige wereldtitel pakte, bereikte zodoende voor het eerst sinds 2007 weer eens de halve finales van het WK rugby. Daarin treffen ze nu Nieuw-Zeeland, de huidige wereldkampioen.

De 'All Blacks' hadden geen kind aan Ierland. De Ierse ploeg gold voor het WK als één van de favorieten voor de titel en was in twee van de laatste drie duels met Nieuw-Zeeland zelfs de sterkste. Dit keer kwamen de Ieren er echter geen moment aan te pas.

Nieuw-Zeeland, dat in 2007 voor het laatst een WK-duel verloor, heerste op alle fronten. Aaron Smith (2), Beauden Barrett, Jordie Barrett, George Bridge, Codie Taylor en Matt Todd namen de try's voor hun rekening.

Pro Shots
Rory Best van Ierland is verslagen

Bij de tegenstander daarentegen lukte er weinig tot niets en zodoende wachtte alweer een vroegtijdig afscheid voor de Ieren, die nog nooit een knockoutwedstrijd op een wereldkampioenschap wisten te winnen.

Voor Rory Best was het de laatste wedstrijd in het shirt van Ierland. De rugbyer zet een punt achter zijn interlandloopbaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl