Mark van Bommel ProShots
NOS Voetbal

Van Bommel: 'Het gaat heel goed met Ihattaren en hij is inzetbaar'

Grappend en goed gehumeurd kwam PSV-trainer Mark van Bommel de persruimte in voor zijn wekelijkse perspraatje. Vooraf klonk er nog applaus vanuit de kleedkamer voor Toon Gerbrands. De algemeen directeur heeft zijn contract verlengd tot 2025 en daar is de oefenmeester blij mee.

"Ik kan goed met hem overweg", vertelt Van Bommel. "Ik kan altijd goed met hem sparren over allerlei dingen. Dingen die mij opvallen of juist hem. De gesprekken tussen ons zijn altijd erg goed."

Van Bommel: 'Het gaat goed met Ihattaren en hij is inzetbaar'

Van Bommel kan zaterdagavond in Utrecht beschikken over een fitte selectie. Dat betekent dat doelman Jeroen Zoet na een blessure terugkeert in de selectie en waarschijnlijk ook weer zal spelen. Zoet viel in het Europa League-duel met Rosenborg uit en moest ook de laatste competitiewedstrijd tegen VVV aan zich voorbij laten gaan.

Ook Mohamed Ihattaren zal mee afreizen naar Utrecht. De 17-jarige middenvelder verloor enkele weken geleden zijn vader en miste daardoor ook de wedstrijd tegen VVV.

'Ga er maar aan staan'

"Met Mo'tje gaat het goed", verklaart Van Bommel. "Heel goed zelfs voor een jongen van 17 in deze situatie. Hij gaat hier heel goed mee om en is uitstekend opgevangen door het team. Maar ga er maar aan staan."

"De trainingen zorgen voor hem ook voor afleiding", vervolgt Van Bommel. "Ik heb ook tegen hem gezegd dat hij thuis mag blijven als hij dat prettiger vindt, maar hij is zaterdag inzetbaar."

Van Bommel over Afellay: 'Nog niet zover dat hij minuten kan maken'

STER reclame