Pro Shots
NOS Sport Hockey

Bloemendaal kan Kampong treffen in halve finales Euro Hockey League

Landskampioen Bloemendaal is bij de loting voor de kwartfinales van de Euro Hockey League gekoppeld aan het Britse Surbiton, dat tot dit jaar nooit verder kwam dan de achtste finales. Bloemendaal won het toernooi in 2009, 2013 en 2018.

In de halve finales wacht Bloemendaal mogelijk een confrontatie met Kampong. De winnaar van de editie van 2016 moet zien af te rekenen met de Belgische kampioen Royal Leopold.

Kampong plaatste zich voor de kwartfinales door eerder deze maand in de achtste finales af te rekenen met het Belgische Herakles. Bekijk hier de samenvatting.

Kampong heeft geen kind aan Herakles in EHL

De zogenoemde 'Final 8' wordt tijdens het paasweekeinde gespeeld van 10 tot en met 13 april. Waar dat gaat gebeuren, wordt op een later tijdstip bepaald.

Voor het eerst ook vrouwen

Voor het eerst spelen ook de vrouwen mee bij de Euro Hockey League, dat in hun geval de Euro Hockey Club Cup (EHCC) vervangt. Ook daar heeft Nederland nog twee ijzers in het vuur met Den Bosch en Amsterdam.

Den Bosch werd gekoppeld aan het sterke UHC Hamburg uit Duitsland en Amsterdam treft het Wit-Russische HC Minsk. De winnaars van beide duels spelen tegen elkaar.

De laatste editie van de EHCC werd in april van dit jaar gewonnen door Amsterdam. Kijk hier naar de samenvatting van de finale.

Europa Cup Hockey: Amsterdam-Real Sociedad

STER reclame