Een door bendeleden in brand gestoken bus Reuters

Mexicaanse veiligheidstroepen hebben zich in de stad Culiacán in veiligheid moeten brengen, nadat ze tijdens een patrouille een zoon van Joaquín 'El Chapo' Guzmán hadden opgepakt, de beruchte drugsbaron die een levenslange celstraf uitzit in de VS. Er braken gevechten uit die tot diep in de avond voortduurden.

Een dertig man sterke eenheid van de Nationale Garde werd bij een patrouille in de hoofdstad van de deelstaat Sinaloa plotseling vanuit een huis onder vuur genomen. Ze vielen het huis binnen en troffen daar vier mannen. De zoon van Guzmán, Ovidio Guzmán López, was een van hen.

Kort daarna werd het huis omsingeld door zwaarbewapende bendeleden. Elders in de stad werden barricades opgeworpen en in brand gestoken en braken er gevechten uit tussen bendes en veiligheidstroepen.

Zoon drugsbaron El Chapo ontkomt na vuurgevecht

Zwaarbewapend

De bendeleden waren gewapend met geweren van een zwaar kaliber en op pick-uptrucks gemonteerde machinegeweren. "Om de levens van de gardeleden te redden is besloten om hen terug te trekken, zonder Guzmán", zei minister van Veiligheid Durazo.

Ook werd een benzinestation in brand gestoken en wist een groep gevangenen zich uit een gevangenis te bevrijden.

Bij de gevechten zijn zeker twee doden en 21 gewonden gevallen.

Beelden van de nachtelijke gevechten:

Ovidio Guzmán speelt samen met twee broers een belangrijke rol in de top van het Sinaloa-drugskartel. Dat is het geval sinds hun vader El Chapo werd opgepakt in 2016. Toen brak een onderlinge machtsstrijd uit, die in het voordeel van de factie van de broers Guzmán werd beslecht.

STER reclame