Barcelona reist eerder af voor duel met Eibar

De wedstrijd tussen Barcelona en Real Madrid van volgende week zaterdag (26 oktober) is van de kalender gehaald. Door de politieke onrust in Catalonië wordt naar een nieuwe datum gezocht in december.

La Liga, de organisatie achter de Spaanse competitie, stelde eerst voor het duel in Madrid te spelen en de oorspronkelijke thuiswedstrijd van Real later dit seizoen naar Barcelona te verplaatsen. Daar gingen beide clubs echter niet mee akkoord.

Voorstel voor 7 december

Er ligt nu een voorstel om op zaterdag 7 december te spelen. Dan spelen Barcelona en Real al tegen een andere tegenstander, maar die duels worden dan ook weer verplaatst. Spelen op woensdag 18 december, waar ook over gesproken wordt, lijkt niet realistisch. La Liga wil El Clásico niet midweeks programmeren en bovendien zouden er dan ook bekerduels verplaatst moeten worden.

Zware confrontaties demonstranten en politie in Barcelona

Daarnaast vonden de Spaanse regering en voetbalbond het geen goed idee om volgende week zaterdag waar dan ook te voetballen, omdat voorvechters van Catalaanse onafhankelijkheid dan een grote demonstratie hebben aangekondigd en dat voor onrust tijdens de wedstrijd had kunnen leiden.

Aanleiding voor het protest is de gevangenisstraf die negen separatisten hebben gekregen voor opruiing rond het onafhankelijkheidsreferendum in 2017.

STER reclame