NOS NieuwsAangepast

Familie wist niets van Ruinerwolds gezin: 'Hij had alle banden verbroken'

Familieleden van het gezin dat negen jaar geïsoleerd leefde in een boerderij in Ruinerwold zeggen "met ontsteltenis" het nieuws over het gezin te hebben vernomen.

Ze hadden naar eigen zeggen geen idee van het volledig teruggetrokken bestaan van de vader en zijn zes kinderen.

In een verklaring schrijven broers, zussen en een zoon van de 67-jarige vader van het gezin dat ze sinds de jaren 80 geen contact meer met hem hadden. "Hij heeft toen alle banden verbroken met zijn naaste familie en ons gemaand geen enkele poging in het werk te stellen zijn verblijfplaats te achterhalen", aldus de familie.

Dinsdag maakte de politie het nieuws over het gezin wereldkundig, nadat een 25-jarige zoon van de man zondagavond bij een café in het Drentse dorp hulp had gezocht. Kort daarna werden zes mensen ontdekt in een afgelegen boerderij. Behalve de vader stond niemand ingeschreven in de basisadministratie.

Vandaag bracht de afdeling Forensische Opsporing de boerderij in kaart met speciale apparatuur:

Politie doorzoekt boerderij in Ruinerwold

Vandaag werd de vader aangehouden op verdenking van vrijheidsberoving, mishandeling en witwassen. De Oostenrijkse klusjesman Josef B., die geregeld de boerderij bezocht, zit al langer vast. Hij wordt verdacht van vrijheidsberoving en het benadelen van de gezondheid van anderen.

De familieleden van de vader stellen in hun verklaring verder dat drie andere kinderen van de vader het gezin eerder waren ontvlucht, toen ze nog in het Overijsselse Hasselt woonden. Ze namen acht jaar geleden contact op met hun ooms en tantes.

De familie laat weten bereid te zijn de politie te helpen "om de achtergronden van dit drama op te helderen" en het aangetroffen gezin bij te staan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl