NOS Wielrennen

Avontuur wielerploeg Roompot na vijf jaar voorbij: 'Een vreemd gevoel'

Het is over en sluiten voor wielerploeg Roompot bij Sluitingsprijs

Wielerploeg Roompot heeft vandaag in België zijn laatste wedstrijd gereden. Symbolisch genoeg was dat de Sluitingsprijs Putte-Kapellen. Vanaf nu bestaat het team niet meer, omdat de hoofdsponsor afhaakt.

"Het is een vreemd gevoel", zegt ploegleider Michael Boogerd, die het team samen met Erik Breukink, Jean-Paul van Poppel en Michael Zijlaard opzette om jonge Nederlandse renners een eerste kans te geven op het één na hoogste wielerniveau en B-garnituur een tweede kans.

"Alleen de hele grote talenten zullen nu een plekje vinden in de WorldTour. Er komen minder plekken vrij om jezelf te bewijzen in het profpeloton. Dat doet altijd iets", laat Zijlaard weten.

Dylan Groenwegen is het beste voorbeeld van een renner die bij Roompot is opgeleid en nu voor Jumbo-Visma etappes in de Tour de France wint.

Komt er nog wel een nieuwe lichting?

"Het gaat nu goed met het Nederlandse wielrennen, maar over een aantal jaar zijn renners als Dumoulin uitgefietst en dan moet er een nieuwe lichting klaar staan. Roompot was daar heel goed voor. Maar ja, helaas", zegt wielrenner Sjoerd van Ginneken.

In de Sluitingsprijs Putte-Kapellen werd de Belg Michaël Van Staeyen de hoogst geklasseerde Roompot-renner met een vierde plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl