Spelers van Noord- en Zuid-Korea schudden elkaar de hand EPA

Bijna niemand heeft het gezien, maar het veelbesproken WK-kwalificatieduel tussen Noord- en Zuid-Korea is in 0-0 geëindigd. Er waren maar een paar mensen bij aanwezig, onder wie FIFA-voorzitter Gianni Infantino.

Voor het eerst troffen de twee landen, die technisch gesproken nog altijd met elkaar in oorlog zijn, elkaar in competitieverband in Pyongyang. Voorheen werden zulke duels altijd buiten Noord-Korea gespeeld.

Zuid-Korea verspreidt foto's

Er mochten maar een paar mensen het imposante stadion Kim Il-sung in. Uit een foto die de Zuid-Koreaanse bond verspreidde, bleek dat de tribunes leeg waren.

Een leeg stadion bij de wedstrijd tussen Noord-Korea en Zuid-Korea EPA

De fans van Zuid-Korea konden niets zien van het beladen duel. Ze mogen sowieso de grens niet over en op tv was de wedstrijd evenmin te bekijken. Het lukte televisiezenders niet een deal te sluiten met de Noord-Koreaanse autoriteiten.

Koplopers in de groep

Voor beide landen was het de derde wedstrijd uit de Aziatische kwalificatiereeks voor het WK. Ze gaan samen aan kop in de groep met zeven punten uit drie duels. Turkmenistan, Libanon en Sri Lanka zijn de andere landen in de poule.

Alleen de groepswinnaar gaat door. Zuid-Korea is favoriet in de groep, mede omdat zij Son Heung-min - sterspeler van Tottenham Hotspur - in huis hebben.

STER reclame