NOS NieuwsAangepast

Alle aangehouden boeren weer vrijgelaten na protest in Groningen

Alle drie de boeren die werden aangehouden na het boerenprotest gisteren in Groningen, zijn weer op vrije voeten. Ze blijven verdachten, meldt de politie.

Het gaat onder anderen om een 39-jarige man uit Midden-Groningen die met een trekker de deur van het provinciehuis forceerde. Hij werd vandaag aangehouden maar mocht na verhoor weer naar huis, schrijft RTV Noord.

Ook een 30-jarige man die bijrijder was op een trekker die hekken omver reed op de Vismarkt in Groningen is vrijgelaten na verhoor. De politie zoekt nog altijd de bestuurder van de trekker, maar het is nog onduidelijk wie dat is.

Op de eerste video zie je hoe de deur van het provinciehuis open wordt gebeukt, bij de tweede video zie je dat een boer in een trekker hekken omver rijdt en bijna een fietser raakt:

Gisteren werd al een 18-jarige man aangehouden die met een trekker inreed op een van de politiepaarden. Ook hij zit niet langer vast.

Er wordt nader onderzoek gedaan naar de incidenten. Op basis daarvan bekijkt de politie of de mannen vervolgd worden en of het nodig is om nog meer mensen aan te houden.

Bij actiegroep Farmers Defence Force is er begrip voor de incidenten in Groningen:

'Ze laten Groningse boeren letterlijk en figuurlijk in de grond zakken'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl