Oranje
Koeman: 'Het gebeurt iedereen, dan moet je zorgen dat je wint'

Bondscoach Ronald Koeman is niet te spreken over de gemakzucht die in het Nederlands elftal sloop tijdens de uitwedstrijd in Wit-Rusland. "We staan ineens met twee verdedigers tegen drie aanvallers. Misschien denken ze dat Virgil van Dijk alles kan."

Koeman doelde op de aansluitingstreffer vlak na rust (1-2), waarbij Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk geen steun kregen. "Hoe die goal valt, dat is een stukje gemakzucht", mopperde hij. "Het kan altijd gebeuren, maar niet op deze manier."

Zowel Frenkie de Jong als Daley Blind had in zijn ogen beter moeten anticiperen. "De een gaat niet mee, de ander sluit niet bij."

Niettemin was Koeman tevreden over het verloop van de wedstrijd. "We hebben het voor rust goed gedaan, we hadden het goed voorbereid. We maken goede goals. En natuurlijk zijn er wel eens momentjes."

Groepshoofd

"Het gebeurt iedereen, dan moet je zorgen dat je wint", toonde Koeman zich tevreden met de tweede zwaarbevochten zege in drie dagen tijd, waardoor op 16 november een gelijkspel tegen Noord-Ierland volstaat om deelname aan de EK-eindronde veilig te stellen. "Je mag niet zeggen dat je er nu al bent en dat ga ik ook niet doen. We willen die laatste wedstrijden ook winnen om groepshoofd te zijn bij de EK."

"We moesten drie punten meenemen en dat hebben we gedaan", zei aanvoerder Virgil van Dijk, die ook zo min mogelijk woorden wilde vuilmaken aan het bij vlagen matige veldspel. "De tweede helft was niet goed genoeg en dat zullen we ook zeker analyseren."

"We zijn dicht bij het EK, dat is het allerbelangrijkste. Heel Nederland snakt ernaar en wij ook."

Van Dijk: 'Heel Nederland snakt naar het EK en wij ook'

STER reclame