NOS NieuwsAangepast

Vijftig cafégangers keren zich tegen politie in Doetinchem

In Doetinchem is vannacht een vechtpartij uit de hand gelopen. Zo'n vijftig mensen keerden zich tegen de politie. Uiteindelijk werden vier mannen aangehouden.

Het incident begon in een club in het centrum van de stad, waar zo'n tien mannen aan het vechten waren. Toen agenten na een melding door de uitbater aankwamen, was een deel van de groep een paar honderd meter verderop iemand aan het mishandelen. Agenten grepen in en de groep keerde zich tegen de politie.

De groep werd steeds groter en uiteindelijk kwamen volgens de politie ongeveer vijftig man tegenover acht agenten te staan. "Er werd fors op de politie ingetrapt en geslagen", laat de politie weten. Met wapenstokken, pepperspray en versterking uit heel Oost-Nederland werd de rust teruggebracht.

Er kwamen in totaal zo'n vijftig agenten aan te pas:

Grote vechtpartij in Doetinchem, vijftig cafégangers keren zich tegen politie

Op de vraag waarom niet meer dan vier mensen werden aangehouden, antwoordt een woordvoerder dat daarvoor de gelegenheid moet zijn en direct bewijs. "Maar als een groep van vijftig man steeds dichterbij komt, schreeuwt en roept, is dat heel intimiderend. We doen niet voor niks een getuigenoproep, het kan heel goed zijn dat anderen zich ook aan strafbare dingen schuldig hebben gemaakt."

Een verdachte werd door een politiehond gebeten en door ambulancepersoneel behandeld. Ook een agent, die gewond raakte aan haar hand, werd ter plekke behandeld. De mishandelde persoon wordt nog gezocht.

Buitensporig geweld

Burgemeester Mark Boumans spreekt van "buitensporig geweld", schrijft Omroep Gelderland. "Een groepje van tien ruziemakers groeide heel snel tot een groep van vijftig personen. Ik wil weten hoe dat zo snel kon gebeuren."

Boumans prijst het handelen van de politie en de horeca-ondernemers. "Er is volgens alle afspraken gehandeld. Daarom wil ik precies weten waarom het toch zo uit de hand liep. Wie waren deze mensen, wat deden zij in Doetinchem en wie deed precies wat?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl