NOS Sport

Toussaint scherpt Nederlands record weer aan

Toussaint zwemt weer een record; dit keer in Berlijn

Kira Toussaint heeft zaterdag opnieuw een Nederlands record scherper gesteld. De 25-jarige zwemster verbeterde bij de wereldbekerwedstrijden in Berlijn met 59,46 het record op de 100 meter rugslag, dat ze vorig weekeinde in Boedapest op 59,56 had gebracht.

De Nederlandse won met haar tijd ook de 100 meter rugslag.

Net iets te hard

Toussaint ging harder van start dan vorige week in Boedapest. "Dat was ook de bedoeling. We gingen iets anders uitproberen. Ik denk dat ik net iets te hard afging, waardoor ik het aan het einde net niet goed genoeg volhield."

Met opnieuw een Nederlands record was ze 'heel blij'. "Ik leer er alleen maar van", aldus Toussaint na afloop van haar race.

Vrijdag had Toussaint in Berlijn ook op de 50 meter rugslag voor een Nederlands record gezorgd. Ze bleef met 27,49 ruim onder de 27,68 waarmee ze in Boedapest het tien jaar oude record van Hinkelien Schreuder (27,77) had verbeterd.

Ook goud voor Kromowidjojo

Arno Kamminga won vrijdag de 100 meter schoolslag, maar zaterdag moest hij op de 50 meter de winst laten aan de Serviër Caba Siladi.

Vorige week won Kamminga in Boedapest de 50, 100 en 200 meter schoolslag allemaal in een Nederlands record.

Ranomi Kromowidjojo won de 50 meter vlinderslag. Ze bleef met 25,67 de Australische Cate Campbell (26,12) ruim voor. "Dit was weer een goede race met een mooie opbouw. Ik ben heel blij met de uitkomst, maar vooral met de manier waarop. En in vrijwel dezelfde tijd als vorige week in Boedapest", zei Kromowidjojo na afloop.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl