NOS SportAangepast

Tabeling/Piek rekent af met Engelse plaaggeesten en bereikt finale Dutch Open

Piek met Tabeling eindelijk Engelse plaaggeesten de baas

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek spelen zondag de finale van het gemengd dubbelspel op het Dutch Open in Almere. Het Nederlandse duo boekte in de halve finales een knappe overwinning op de als eerste geplaatste Engelsen Marcus Ellis en Lauren Smith: 21-17, 21-14.

Piek speelde voor het derde jaar op rij tegen het Engelse koppel. In 2017 verloor ze met toenmalig dubbelpartner Jacco Arends in de finale, net als vorig jaar in de halve finales. Met Tabeling aan haar zijde lukte het ditmaal wel om Ellis en Smith te verslaan.

"We hadden een heel goed plan. Ik was heel erg alert aan het net en Robin stond achter mij lekker te beuken", zei Piek na afloop. "Je kon zien dat zij er veel moeite mee hadden. Wij waren dominanter en sneller en hadden veel zelfvertrouwen."

Weer Engelse tegenstanders in finale

In de finale nemen Tabeling en Piek, zelf als derde geplaatst, het opnieuw op tegen een Engels duo. Chris en Gabrielle Adcock, de nummers twee van de plaatsingslijst, zijn dan de tegenstanders.

Tabeling en Piek kunnen de eerste Nederlandse winnaars worden van het gemengd dubbelspel op het Dutch Open.

In het mannenenkelspel spelen de Japanner Yusuke Onodera en Lakshya Sen uit India om de titel, in het vrouwentoernooi staan Wang Zhi Yi uit China en de Russin Evgenija Kosetskaja tegenover elkaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl