Bij de Britse wedkantoren kan geld worden ingezet op verschillende brexitopties
NOS Nieuws

Toch weer optimisme over brexitdeal: beleggers en wedkantoren reageren meteen

Meerdere Britse bedrijven zagen hun aandelen vandaag explosief in waarde stijgen en ook het Britse pond schoot omhoog. Beleggers reageerden op optimistische geluiden over een brexitdeal. Ook de Britse wedkantoren - waar op alle mogelijke brexitvarianten kan worden gewed - zaten niet stil.

De Britse premier Boris Johnson had gisteren een ontmoeting met zijn Ierse collega Leo Varadkar. De twee regeringsleiders bespraken tijdens een twee uur durende wandeling mogelijkheden om een no-deal-brexit te voorkomen. "Ik denk dat we beiden een weg naar een deal zien", zei Johnson vanochtend over het gesprek. "Maar dat betekent niet dat de deal rond is."

Nog meer nieuws over een mogelijke deal kwam van de Britse brexit-minister Steve Barclay en EU-onderhandelaar Michel Barnier. Die noemden hun ontmoeting in Brussel vandaag "constructief".

De positieve geluiden zorgden voor een stijging van het Britse pond van 1,9 procent ten opzichte van de dollar. En ook aandelen van bedrijven die gericht zijn op de Britse binnenlandse markt schoten omhoog. Bouwbedrijven bijvoorbeeld zagen hun aandelen met meer dan tien procent stijgen.

Als een deal waarschijnlijker wordt, daalt de winst die gokkers kunnen krijgen als ze daarop wedden. Gisteren kreeg je bij bookmaker Ladbrokes voor elke ingezette Britse pond nog 10 pond terug bij een vertrek uit de EU met een deal, vandaag was dat nog maar 2,5 pond per ingezette pond.

"Het ziet er steeds meer naar uit dat het Verenigd Koninkrijk de EU kan verlaten met een deal, dus hebben we het drastisch verlaagd", aldus een woordvoerder van het kantoor.

Of het optimisme aanhoudt is de vraag. De komende dagen gaan de gesprekken tussen de onderhandelaars door, maar de kwestie rond controles bij de Noord-Ierse grens blijft volgens de EU een probleem. En als de partijen het eens kunnen worden, moet de deal nog worden goedgekeurd door het Britse parlement, waar de regering van premier Johnson geen meerderheid meer heeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl