Petr Cech trekt zijn keepershandschoenen weer aan. De voormalig doelman van Chelsea en Arsenal keert echter niet terug onder de lat op een voetbalveld, maar is voortaan te bewonderen als doelman van de Engelse ijshockeyclub Guildford Phoenix.

De 37-jarige Cech, die afgelopen zomer een punt zette achter zijn voetballoopbaan, zal voortaan de clubkleuren dragen van de ijshockeyers die uitkomen op het vierde niveau.

Helemaal nieuw is de sport niet voor de Tsjech, zo verklaarde hij zelf. Hij volgt naar eigen zeggen de Amerikaanse competitie NHL en speelde in zijn jonge jaren ijshockey in zijn thuisland.

Sport uit kindertijd

"Ik ben heel blij dat ik de kans krijg om te spelen met Phoenix om wedstrijdervaring op te doen. Ik hoop dat ik dit jonge team kan helpen om hun doelen te bereiken en zoveel mogelijk wedstrijden te winnen als ik de kans krijg te spelen", aldus Cech.

Cech gaat aan de slag als ijshockeykeeper

"Na twintig jaar professioneel voetbal zal dit een geweldige ervaring voor me zijn. Om de sport te beoefenen die ik zo graag keek en speelde als kind." Cech zou dit weekend voor het eerst kunnen spelen voor de club die in 2017 werd opgericht.

Als keeper van Chelsea won hij vier keer de titel in de Premier League, vier FA Cups, drie League Cups, de Champions League en de Europa League. Bij Arsenal pakte hij nogmaals de FA Cup.

Cech is nog altijd recordhouder in de Premier League; hij is de keeper die het vaakst de nul wist te houden.

Cech in actie voor Arsenal AFP

STER reclame