Martien Meiland met de televizierring
NOS Nieuws

Realityserie Chateau Meiland wint Gouden Televizier-Ring: 'Nooit kunnen bedenken'

In Amsterdam heeft het SBS6-programma Chateau Meiland de 54e Gouden Televizier-Ring gewonnen, de belangrijkste televisieprijs van Nederland. In de realityserie worden Martien Meiland en zijn familie gevolgd tijdens de verbouwing van hun kasteel, Chateau Marillaux, in Frankrijk.

Andere genomineerden voor de prijs waren Beste zangers (AVROTROS) en Expeditie Robinson (RTL 5).

Meiland en zijn gezin reageerden uitzinnig:

De winnaar van de Gouden Televizier-Ring is...

"Dit hadden we echt nooit kunnen bedenken", zei het gezin na afloop. "Wij gingen er echt blanco in. En dan krijg je dit!"

Bekijk hieronder het interview achteraf:

Gouden Televizier-Ring voor Chateau Meiland: 'Het voelt heel lekker'

De Televizier-ster voor beste presentator gaat dit jaar naar Beau van Erven Dorens. Ook Arjen Lubach en André van Duin waren genomineerd.

Chantal Janzen kreeg de prijs voor beste presentatrice. Ze versloeg daarmee haar collega's Eva Jinek en Floortje Dessing. De winnaar van de Televizier-Ster Acteur/Actrice is Elise Schaap, bekend van de Netflix-serie Undercover en de serie Familie Kruys.

Online series

Dit jaar is er voor het eerst ook een prijs voor online series. Die ging naar Nienke Plas voor haar serie Shitty Diary. Zij won ook de talentenprijs. Zapp Sport werd onderscheiden in de categorie 'leukste kinderprogramma'.

Tijdens de uitreiking werd er ook stilgestaan bij tv-persoonlijkheden die het afgelopen jaar overleden, onder wie Martine Bijl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl